De beste apps voor je smart TV

13 november 2020

Heb je een nieuwe smart tv gekocht? Dan kan je gebruik maken van de populairste televisie apps van het moment. Wil je weten welke apps het best zijn voor je smart TV? In dit artikel leg ik uit welke apps het meest populairst zijn en kom je er achter welke apps het best bij je passen.

Daarnaast zetten we alle prijzen en voordelen van de apps op een rijtje zodat je altijd de beste keuze maakt en het maximale uit je smart TV kan halen.

Hier alvast de beste televisie apps op een rijtje.

 1. Netflix
 2. YouTube
 3. Spotify
 4. Videoland
 5. Disney+
 6. NPO Start
 7. Rakuten TV
 8. Apple TV

Netflix Televisie App

1. Netflix 

De meest bekende streamingdienst. 

Netflix, een van de grootste streamingsdiensten ter wereld. Daar heb je natuurlijk al van gehoord. Netflix zorgt ervoor dat je onbeperkt films en series kan kijken. Het is een soort grote videotheek waar het aanbod van films, series en shows breder is dan je kan bedenken.

Ze hebben veel diverse shows, series en programma’s voor bijna alle doelgroepen. Houd je van klassieke comedy series? Friends en the 70 ’s show zullen je de hele avond aan het lachen houden. Misschien toch meer in de mood voor een spannende avond? Dan zullen The Nun en The Conjuring je de hele nacht wakker houden. Ook Emmy-winnende programma’s zoals Rupauls Drag race of Orange is the new black worden aangeboden door de app.

Netflix zet ook hoog in op de netflix originals. Dit zijn de series en films van netflix zelf. Vele van deze series en films zijn een hit geweest. Denk aan de romantische comedy to all the boys I loved before. Of een serie net als 13 reasons why. Met deze populaire series en films zorgt netflix ervoor dat je de app moet en wilt downloaden.

Helaas wordt Netflix wel soms opgeschoond. Wat betekent dat je misschien midden in je serie zit en de serie in zijn geheel kan verdwijnen waardoor je er niet achter zal komen hoe je favoriete serie zal eindigen. Het aanbod van series is ook afhankelijk van je locatie. Zo is het aanbod op de Amerikaanse netflix veel groter dan die op de Nederlandse netflix.

 

Youtube Televisie App

2. YouTube

De grootste video-zoekmachine van de wereld.

YouTube is een handige app om te downloaden op je smart tv. Zo kan je alle vlogs van Enzo Knol volgen of de nieuwste tutorial zien van nikkietutorials. Veel YouTubers leveren nu ook content in 4K kwaliteit. Hierdoor kan je optimaal gebruik maken van je tv en in hoge kwaliteit genieten van je favoriete content creators.

Via YouTube op je smart tv kan je gemakkelijk al je vrienden de nieuwe clip van Lady Gaga laten zien of een compilatie van de leukste vines voor een leuke avond. YouTube geeft je toegang tot veel van dit soort filmpjes op een gemakkelijke manier.

Alleen moet je de reclames op de smart tv bij YouTube bekeken. Deze kun je niet doorspoelen. Dat is heel jammer als je denkt snel een leuk filmpje te kunnen laten zien op je nieuwe tv.

Spotify Televisie App

3. Spotify

De beste muziek streamingdienst van het moment.

Spotify is een van de grootste muziek apps op de wereld. De app is ook verkrijgbaar op je smart tv. Koppel je smartphone aan de tv en je kan al je guilty pleasures beluisteren via de boxen van je smart tv. 

Elke grote artiest maakt er gebruik van en sommige plaatsen alleen muziek op Spotify en niet meer op andere streamingdiensten. Vaak is Spotify een van de eerste keuzes van artiesten om muziek op te releasen. De app slaat je gegevens op, zodat jij gemakkelijk je favoriete nummers opnieuw kan luisteren.

Spotify biedt zelf geen mogelijkheid om je gegevens te exporteren. Als je waarde hecht aan ‘eigen muziek’, dan kun je beter je muziek aanschaffen op cd of als digitale download.

Videoland Televisie App

4. Videoland

De grootste streamingdienst van Nederland. 

Videoland is een van de grootste streamingdiensten in Nederland. Ze bieden bijna alle RTL-programma’s aan. Deze kan je terugkijken, vooruitkijken en bij sommige programma’s kan je zelfs het volledige seizoen kijken.

Sommige MTV-programma’s zijn verkrijgbaar op de streamingsdienst en het bedrijf heeft net als netflix ook videoland exclusief. Op deze app kan je een lekker luchtig programma als Ex on the Beach kijken, maar ze bieden ook thrillers aan zoals hun eigen serie zwarte tulp. Er zijn dus vele diverse series verkrijgbaar bij videoland!

Er is nog wel verbetering plaats betreft de internationale films en series. Videoland heeft ook af en toe een storing, waardoor je dus geen gebruik kan maken van de app.

Disney Plus Televisie App

5. Disney+

De beste app voor je kinderen.

Herbeleef je jeugd via Disney+. Alle films die je vroeger over en over keek zijn hierop beschikbaar. Disney+ biedt al de films en series van Disney, Pixar, Marvel, Star wars en National Geographic.

Een groot fan van Star Wars? Dan kan je met deze app een marathon houden van je lievelings trilogie. Of moet je je kinderen bezighouden zodat jij je werk kan doen? Zet Frozen of Toy Story aan via Disney+ en je kan rustig verder werken.

Een nadeel is wel dat Disney+ echt alleen films en series van Disney en alles wat daar onder valt aanbied. Dus waarschijnlijk heb je niet genoeg aan alleen deze app. Verouderde smart tv’s bieden niet Disney+ aan.

NPO Start televisie app

6. NPO start

De Netflix van de lage landen.

NPO start probeert de netflix van de lage landen te worden. Het is de vervanger van NPO gemist en uitzending gemist. Zonder een betaald account kan je programma’s tot een week terugkijken en programma’s verder kijken op een later moment. Bij een betaald account kan je vaak het hele seizoen en seizoenen daarvoor nog terugkijken.

NPO start geeft je toegang tot vele interessante shows. Wil je bijvoorbeeld documentaires kijken maar niet al te saai? Kijk dan naar de show trippers. Wil je zien hoe twee onbekende op date gaan? Dan ben je ook op je plek bij NPO met het programma First dates.

Een nadeel van NPO start is dat de app niet beschikbaar is op verouderde versies van een smart tv. Het heeft ook niet zo’n breed aanbod als bijvoorbeeld een app als netflix of videoland.

UHD_banner_on_Samsung_Tizen_UHD.png

7. Rakuten TV

De beste video-on-demand app. 

Rakuten is een video-on-demand streamingsdienst. Het filmaanbod op de dienst is heel uitgebreid en te vergelijken met de concurrenten. Je betaalt geen abonnementskosten maar per film. Je kan een film huren of kopen. Als je hem huurt is hij meteen beschikbaar voor 48 uur.

Een groot deel van de films op de app is beschikbaar in de Ultra HD-resolutie, en een groot deel daarvan is ook in HDR (HDR 10 of Dolby Vision) beschikbaar. Op het gebied van audio maakt Rakuten TV gebruik van 5.1-kanaals materiaal, en zelfs Dolby Atmos.

Gemiddeld betaal je voor een film:

 • Huren: €3 tot €5
 • Kopen: €8 tot €16

De prijzen van films kunnen best hoog zijn. Een film als Finding Dory die in 2016 uitkwam kost €14 om de film te kopen. Als je een leeftijdgrens aanzet geld dat voor alle kijkers.

8. Apple TV

Een app met hoge kwaliteit series.

Apple TV is een streamingsdienst waar je voor maar €5 series kan bekijken. Van alle series wordt elke week 1 nieuwe aflevering toegevoegd Je kent waarschijnlijk de carpool karaoke van James cordon wel. Op deze app zijn extra afleveringen van chaotische auto tripjes te zien met je favoriete artiesten.

Alle series en films die worden aangeboden zijn in hoge kwaliteit. Je kan ze zien in 4K, HDR, Dolby Vision of Dolby Atmos. Apple probeert vooral kwaliteit in plaats van kwantiteit te bieden aan de gebruikers.

Het aanbod van Apple TV is heel klein er zijn nu maar 30 series beschikbaar op de streamingdienst. In tegenstelling tot netflix of videoland is dit geen concurrentie.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Goedkope Televisies
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0